Chocolate Vanilla Swirl Cupcakes



If you ask the majority of people what flavour cupcakes they like, they will say: vanilla and chocolate..

Si preguntásemos a la mayoría de las personas que sabor de cupcakes les gusta, ellos dirán: vainilla y chocolate..

..so I thought why not combine these flavours together by doing a two tone (flavoured) swirl frosting on top of a ´heavy infused with vanilla´ chocolate cupcake :-)

.. así que yo pensé porqué no combinar estos sabores juntos haciendo un frosting con los dos encima de cupcakes de chocolate infundido con sabor a vainilla :-)




These cupcakes look super cute in these pretty ´vintage print´ liners and to make them look even cuter, I made this super cute bunting.. I think it´s so cute (ok so many ´cutes´ in there..lol)! All you need is some type of twine (I used natural this time), pretty printed paper (I used 4 different types), toothpicks or something similar, glue and scissors..

Estos cupcakes se ven super lindos en estas preciosas cápsulas y para que se vean aún más lindos, hice esta linda y colorida banderola .. Creo que es tan lindo! Todo lo que necesita es algún tipo de hilo (utilicé natural en esta ocasión), papel bonito impreso (he usado 4 diferentes), palillos de dientes o algo similar, pegamento y tijeras ..



If the frosting looks like its melting it´s because we´ve had a Calima (A heat wave from the Sahara desert.. dust everywhere..awful awful. We get it a few times a year..) for a few days.. it´s impossible to keep anything cool.. To give you an idea.. these cupcakes were left in the fridge until the last moment.. 

Si el frosting parece que está un poco derretido es porque hemos tenido calima (una ola de calor procedente del desierto del Sahara .. polvo por todos lados .. horrible horrible. La tenemos un par de veces al año ..) durante unos días. . es imposible mantener las cosas frescas .. para que os hagáis una idea .. estos cupcakes fueron dejados en la nevera hasta el último momento ..



CHOCOLATE VANILLA SWIRL CUPCAKES

Clic AQUÍ para la receta en Español!


INGREDIENTS


Chocolate Frosting:


  • 250g butter without salt at room temperature
  • 50g cream cheese
  • 250g sifted icing sugar
  • pinch of salt
  • 100g dark chocolate (55% cacao)
  • ½ teaspoon vanilla essence


Vanilla Frosting:


  • 250g butter without salt at room temperature
  • 50g cream cheese
  • 300g sifted icing sugar
  • 2 teaspoons of vanilla essence


METHOD


Blend all the ingredients together (I used my stand mixer with the paddle attachment and added the cream cheese last). Fit your piping bag with a medium to large open star nozzle and fill half of your bag (keep to one side) with vanilla frosting and the other half with chocolate frosting. To frost your cupcakes, use circular motions (clockwise) building up until you have a softserve ice cream effect!


Click here for the recipe for the CHOCOLATE CUPCAKES. The same recipe I used for my Chocolate Mint Baby Shower cupcakes (minus the mint frosting..).




Hope you guys have a good day and week.. I received very sad news yesterday from one of my oldest friends (we´ve been friends since 10th grade) and my heart is breaking for her.. If you believe in prayer like I do, please pray for her.. her name is Caroline as she needs all the prayers she can get.. :-(

Espero que ustedes tengan un buen día y semana .. He recibido una noticia muy triste ayer de uno de mis más viejas amigas (hemos sido amigas desde el 10 º grado) y mi corazón se está rompiendo por ella .. Si usted cree en la oración como yo creo, por favor, oren por ella .. su nombre es Caroline porque ella necesita todas las oraciones que pueda conseguir .. :-(




Labels: